یزدفردا :یک کمپین در توییتر از توریستهای زن که به امارات متحده عربی سفر میکنند درخواست میکند که نحوهی پوشش خود را با "آداب و سنن" مردم این کشور هماهنگ کنند.
به گزارش (سیتنا)، "اسما المحیری" دختر ۲۳ سالهی اماراتی، هیچ وقت فکر نمیکرد یک توییت ساده در وب سایت توییتر که با هشتگ #UAEdresscode نوشته شده بود به راه افتادن کمپینی بیانجامد که خبر آن به رسانههای معتبر دنیا راه یابد.
المحیری همراه یکی از دوستان خود، حنان الرایص، کمپین توییتری را پیش میبرد، کمپینی که با این توییت المحیری آغاز شد: «تا کی میخواهیم به کسانی که برخلاف اصول ما رفتار میکنند و لباسهای شرمآور میپوشند، تنها نگاه کنیم؟»
المحیری پس از گشتی در یکی از مراکز خرید دوبی این توییت را نوشت. او به رسانهها گفته در پی تغییر قانون نیست بلکه در پی آن است که آگاهی توریستها را نسبت به حساسیتهای جامعه خود افزایش دهد.
با اینهمه بسیاری از منتقدان این حرکت ضمن اعلام احترام به عقاید مختلف میگویند که موضوعات بسیار جدیای نظیر گرسنگی یا مرگ کودکان وجود داشت که میتوانست موضوع مناسبتری برای یک کمپین اجتماعی باشد.
با اینهمه تعداد زیادی از شهروندان امارات با این حرکت همراه شدهاند و حرکتی که با یک توییت ۱۴۰ حرفی شروع شده بود در ۱۰ روز به یک کمپین شناخته شده تبدیل شد.
دویچه وله مینویسد که موضوع اصلی این کمپین چگونگی پوشش توریستهای زن و زنان مهاجر امارات متحده عربی است. مهاجران و توریستها ۸۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند. رسانههای محلی، فعالان و افراد شناخته شده وارد بحث این کمپین شده و از مسوولان کشور و مدیران مراکز خرید خواستهاند نسبت به پوشش زنان سختگیری به خرج دهند. برخی میگویند باید به محض ورود توریستها به کشور به آنها بروشوری در فرودگاه داده شود که در آن پوشش استاندارد توضیح داده شده باشد.
"المحیری" به شبکهی خبری سی ان ان میگوید: «من تنها ۲۳ سال دارم با اینحال حتی وقتی من سنم کمتر بود وضعیت فرق داشت. برای نسل جدید ناراحتم. برادرزادههایم وقتی به مرکز خرید میروند فکر میکنند هیچ گناهی ندارد به این زنها نگاه کنند.»
او میگوید: «قبلاَ مردم میدانستند که نگاه به زنان بر اساس فرهنگ و مذهب ما نادرست است.»
او میگوید که «باید با پخش کتابچه در مراکز خرید شروع کنیم. نیاز داریم تا آگاهی ایجاد کنیم تا مردم درباره کمپین ما بدانند و بدانند که مردم کشور از این موضوع ناراحتاند.»
البته موضوع قرار نیست صرفاَ به آگاهیرسانی خاتمه یابد: «باید یک زمان مشخصی را مقرر کنیم و اگر بعد از آن کسی لباس خاصی را پوشید نگهبان مرکز خرید اجازه ورود به او ندهد یا او را جریمه کند. یا لباسی به او داده شود تا خود را بپوشاند.»
انتهای پیام
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024